Waddup maddafakkas


Nu drar vi iväg till jobbet, ikväll är det fredagspub som gäller. Sweeeeeeet!


LeoNär min kompis Nicki färgade håret svart kunde jag inte låta bli att sno lite färg av henne. Det resulterade i leopardfläckar, och ja, det blev väl lite fräckt!


RIP

RIP Morfar, hoppas du mår fint uppe i himlen nu!

Bloggen hamnar nog lite åt sidan för tillfället, hoppas ni förstår.

Håret

Okej, så Nicole ville veta hur jag gjorde för att få mitt hår så jämnt när jag blekte det så jag tänkte att jag skulle lägga upp ett inlägg om det. Jag är absolut igen frisör och jag rekommenderar verkligen inte att någon annan gör såhär sålänge ditt hår inte är i VÄLDIGT bra kvalié. Det vill säga, har du färgat/blekt håret mycket med permanenta färger och starka blekmedel innan är det riskabelt och ditt hår kommer bli kaoz.
(har skrivit en kortfattad sammanfattning längre ner för er som är lata jävlar och bara gillar bilder)

Såhär såg mitt hår ut innan jag började:

Fast utan den lila sidecuten då. Den var i samma färg som botten. Med andra ord hade jag färgat mitt hår med en mörklila färg, fått ungefär 5 cm utväxt och sedan blekta toppar som var tonade i en rosa färg från Stargazer.

Det första jag gjorde var att avfärga håret, och jag köpte helt fel färg så jag råkade köpa en som bara var ett starkt blekmedel och inte alls en avfärgning. Den jag köpte var från L'oréal och hette "Super Blonde Avfärgning" eller något i den stilen. SÅ ett tips till er, KÖP INTE DEN! Istället ska ni köpa en som heter Colour B4 Avfärgning. Det är en avfärgning som inte bleker håret, utan bara löser upp färgpigmenten i håret (vilket en avfärgning ska göra). Colour B4 Avfärgning finns på ICA Supermarket i Knalleland här i Borås, och om ni inte bor i Borås så borde den finnas på dom flesta ICA-affärerna. Vet att den bland annat finns i Kinna. Om ni inte hittar den, LETA ÄNNU MER! Och om du absolut inte hittar den någonstans så finns L'oréals på Åhléns, men det är som sagt inget jag rekommenderar.


L'oréals till vänster, B4 till höger.

Eftersom jag köpte fel färg så både "avfärgade" och blekte jag håret samtidigt en gång, och efter det så blev det ljusare i botten och topparna medans mellanpartiet var mörkare. Då blekte jag bara mellanpartiet, och det gör man genom att helt enkelt bara lägga blekning där håret är som mörkast. Börja där det är mörkast och försök sedan att tona ut det mot dom ljusa delarna, lägg alltså ingen blekning i topparna eller hårbotten. Enklast är det att göra det med en pensel, och sådana penslar finns på Kicks. Blekningen jag använde var Moods ljusaste, den är jättebra. Jag vet inte om jag blekte hela håret en gång efter det här också, jag tror det, men är inte säker som sagt.

Så, nu har jag alltså avfärgat håret en gång + blekt det en eller två gånger - då hamnade färgen på det här:Här har ni en jätteful bild från facebook som någon tagit på mig när jag är full på Harrys. Den varjättekonstig i färgerna så har redigerat den så det är ungefär den färgen håret va i - om man jämför med hårfärgerna på förpackningarna så skulle jag säga att det blev jordgubbsblondt. Det var en ganska mörk blond färg som var varm och lite rosaaktig, haha. Så lite mer rosa än på bilden men kunde inte få till det särskilt bra. I alla fall. Efter det här så var färgen jämn, så jag blekte håret två gånger till samt hade i silvershampoo i ca 1,5h för att "missfärga" det. Efter det fick jag färgen som jag har nu - vit i botten, ljust rosa i längderna och lite ljusare (men inte helt vitt) i topparna. Typ såhär.

Med andra ord har jag typ samma hårfärg som hudfärg (hehe). Fick klippa av ungefär 5 cm på topparna pga att det blev som "tuggummi" (ni som är vana blekare vet vad jag pratar om), jag kunde med andra ord dra i håret så det blev längre haha. Som ett gummiband.

Efter varje blekning så använde jag Lee Staffords silvershampoo som jag lätt va i håret i ungefär 3 minuter, och jag använde inte något av efterbehandlingarna. Anledningen till det är att jag ville att håret istället skulle suga upp så mycket av Silvershampot som möjligt.

Hur som helst, så gjorde jag för att få den här färgen! Anledningen till att mitt hår inte blev så himla orange utan mer rosa är antagligen för att jag hade i lila och rosa färg i håret när jag började. Mest tror jag att jag hade tur haha. Nu vet ni i alla fall hur det gick till, vet inte om det var till något hjälp men man kan ju alltid hoppas!

Är du osäker på allt så skulle jag väl säga att det är bättre att gå till en frisör, men du kommer antagligen inte bli blond så snabbt eftersom dom bryr sig mer om hur skadat håret blir etc. Däremot så kostar det antagligen lika mycket hemma som hos frisör, så var beredd på det! Jag fick använda två färgpaket till varje blekning eftersom jag har så tjockt hår, och avfärgning ligger på 150 - 200 kr. Med andra ord så kostade mitt hår mig runt 1000 kr (eftersom jag dessutom köpte Stargazer-färg som första gången inte funkade, och nu har jag två som jag ska lägga i senare). Att bli blond är dyrt haha.

SAMMANFATTNING: blek bara om ditt hår inte är slitet. Var veredd på att klippa av ungefär 5 cm på dina toppar. Det här kommer kosta mycket pengar. Använd silverhampoo. Ha tålamod. Stargazer har en färg som är vit och som tar bort gula skiftningar ifall ni vill testa den, finns på Partaj i Borås eller på Shock i gbg/på nätet. Vill du slippa springa och köpa mer färg med konstig hårfärg så köp hem all färg innan du börjar.

Nu tror jag inte att jag har något mer att lägga till om det här, så hoppas du är nöjd med svaret Nicole! Och hoppas att någon annan tyckte det var intressant också, haha.


Tonight you look so pretty


Lite fina bilder. Händer lite för mycket dåliga grejer på samma gång för tillfället. Hörs igen på riktigt när livslusten är tillbaka!

sparv


But if she/he loves you now, what else matters?

You may not be her/his first, her/his last, or her/his only. She/he loved before she may love again. But if she/he loves you now, what else matters? She's/he's not perfect - you aren't either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her/him and give her/him the most you can. She/he may not be thinking about you every second of the day, but she/he will give you a part of her/him that she/he knows you can break - her/his heart. So don't hurt her/him, don't change her/him, don't analyze and don't expect more than she/he can give. Smile when she/he makes you happy, let her/him know when she/he makes you mad, and miss her/him when she's/he's not there.

Blondie


Dear deer

Lite fina bilder från min inspirationsmapp på datorn.

Jag har blivit så jävla sjuk. Helt galet är det. Ont i huvudet, halsen, öronen, och jag hostar, nyser och har feber. Kaoz. Har även blivit blond och klippt lugg, japp. Det ska ni få se så snart jag orkar fixa till mig lite.


Batman underware guy


fint


från Hannah MW


Okej, äntligen slipper jag allt ditt tjat och pastan du lagade var katastrof


Hörrni

Har ni något tips på det här med att bleka? Och då menar jag inte "gör det hos frisör, vänta sju år mellan varje blekning annars går det av blablabla" för det kan jag redan och det struntar jag i. Hur får man det jämnblondt på bästa, enklaste sätt? Eller är det bara till att bleka skiten ur håret?

free as my hairEftersom jag efter ett mindre misstag råkade färga mitt hår blondt (hehe...) så funderar jag nu på något av det här. Antingen platinablondt/vitt eller ljust pastell-lila. Allra helst vill jag ha som hon på första bilden. Antagligen blir det först platina och sen lila eftersom jag ändå måste få håret jävligt ljust för att kunna få den rätta lila färgen. Vad tror ni om det?


navy white


Jävligt suddig bild, men såhär såg jag ut för några dagar sedan - luddig blå tröja, vita "pjamas"byxor, skinnjacka och halsband som jag gjort själv.


Glad


kool


Just nu är jag glad, för jag sitter med massa hårfärg framför mig plus att jag lyssna på min vårlista på spotify. Det går inte att va sur när man lyssnar på vårlistor.

HÄR får ni min vårlista, bild på håret kanske kommer senare!